Redovne akcije

Od zvaničnog osnivanja kluba 2008. godine do danas,  članovi kluba redovno sprovode brojne akcije na   četiri glavne „avenije“ aktivnosti „Rotary International“-a:

Služenje (u) klubu

– Kroz redovne sastanke svakog četvrtka u 20 h, u Grand hotelu Hedonist u Pančevu, ul. Trg Kralja Petra 8-10.
– Kroz prijem novih članova, njihove pristupne besede, i povremena  predavanja.
– Redovne godišnje skuštine, čarter ceremonije, i druga redovna i povremena okupljanja i druženja sa članovima porodica, i drugim dragim gostima.

Profesionalno služenje

Svaki rotarijanac u svakoj prilici aktivno koristi članstvo u Rotariju za promociju svoje profesije, očuvanje i podizanje profesionalnih i moralnih standarda. Trudimo sa da maksimalno služimo zajednici kroz naše profesionoalno angažovanje, stavljajući svoja znanja i iskustva na raspolaganje drugim članovima rotarija, ali i svim drugim članovima lokalne zajednice.  Svoju profesiju koristimo i kao sponu sa kolegama iz celog sveta u cilju širenja filantropskih ideja „Rotary Intenational“-a

Služenje u lokalnoj zajednici

Složenje u lokalnoj zajednici je verovatno najvažniji oblik delovanja u Rotary-ju. Sve naše akcije se odigravaju u lokalnoj zajednici, uz njeno direktno ili posredno učešće, ili su njoj direktno namenjene. Rotarijanci se trude da unaprede ukupan kvalitet života u svom neposrednom okruženju. Poseban naglasak se stavlja na najugroženije grupe: decu, stare, osobe sa posebnim potrebama, socialno ugrožene, ali i sve druge kojima je pomoć neophodna… Zbog svog naglašenog profesionalno/stručnog karaktera – Rotari posebnu pažnju posvećuje projektima iz sfere obrazovanja i profesionalnog usavršavanja.

Međunarodna saradnja

Četvrta „avenija“ čini jedan od temelja „Rotary International“-a. Međunarodna saradnja je izvor stalne inspiracije, odličan mehanizam za razmenu ideja, ali i način za finasiranje najjatraktivnijih projekata. Kroz međunarodnu saradnju organizuje se upoznavanje i bratimljenje klubova, kroz zajedničke redovne aktivnosti i akcije. Zato članovi našeg kluba koriste svaku priliku da ostvare nove kontakte sa kolegama u inostranstvu, i uvek nalaze na tradicionalnu rotarijansku dobrodošlicu.  Poseban vid saradnje je gostovanje članova kluba koji su na privremenom boravku u inostranstvu, i njihovo učešće u radu lokalnih klubova.  Na ovaj načim smo ostvarili kontakte sa kliubom „Okland“ iz Australije, a nedavno smo se bratimili sa klubom  „Karan Sebeš“ iz Rumunije.