Čestitke za srećnije detinjstvo 2014. (tekst za medije)

Rotari klub Pančevo-Mihajlo Pupin i ove godine sprovodi svoju tradicionalnu humanitarnu akciju izrade i distribucije novogodišnjih čestitki pod nazivom “Čestitke za srećnije detinjstvo”. Ovogodišnja akcija se sastoji iz dva dela. U prvom delu se kroz likovni konkurs (kompletan tekst konkursa možete videti na ovom linku) podstiče svest o humanitarnom radu i kreativno stvaralaštvo kod dece. U drugom delu će se prikupljati sredstva kroz štampu čestitki, izložbu i druge prateće aktivnosti. Prikupljena sredstva biće usmerena za pomoć deci iz našeg grada.

Likovni konkurs za učenike osnovnih škola grada Pančeva otvara se 01. oktobra 2014. godine. Na konkursu mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola sa područja grada Pančeva i naseljenih mesta. Rad mora biti originalno i samostalno rešenje učenika.  Svaki učenik može da pošalje/preda po jedan rad u bilo kojoj likovnoj tehnici. Tema je slobodna i prepuštena dečjoj kreativnosti. Obuhvata sve ono što deca smatraju važnim za njihovo srećnije detinjstvo i bolju i srećniju budućnost.

Prispele radove će pregledati stručni žiri, odabrati najbolje i dodeliti nagrade za prvo, drugo i treće mesto za uzraste od 1-4 razreda i 5-8 razreda osnovne škole kao i jednu specijalnu nagradu za likovnog pedagoga čija deca imaju najviše radova u užem izboru.

Radove za konkurs, deca će predavati svojim nastavnicima Likovne kulture do od 01. Oktobra do 21. oktobra 2014. Godine. Škole će prikuplje radove predati Rotari klubu, nakon čega će stručni žiri pregledati i odabrati najbolje do 31. oktobra. Radovi iz užeg izbora biće upotrebljeni kao motivi za novogodišnje čestitke i predstavljeni na izložbi koja će biti održana u decembru. Otvaranje izložbe biće propraćeno dodelom nagrada za autore najboljih radova. Radovi koje žiri odabere za štampanje čestitki se ne vraćaju, nego ostaju u zbirci Rotari kluba Pančevo Mihajlo Pupin.

* Ovo je jedna od redovnih akcija našeg kluba, koju uspešno realizujemo već nekoliko godina. Više o akciji možete videti u sekciji redovne akcije – odnosno na linku: /cestitke-za-srecnije-detinjstvo/

rcpupin

View more posts from this author